Malmin Megafestarit – ohi on!

egafestarit villitsivät viime keskiviikkona sekä Malmisalin että Ala-Malmin puiston. Aurinko hehkui koko päivän kuin luontoäidiltä tilattuna, hymy oli herkässä ja actionia riitti! Puistossa työpajat keräsivät koko joukon innokkaita näpertelijöitä tuunaamaan kangaskasseja, väkertelemään koruja ja avaimenperiä, pinssejä ja kokeilemaan taitojaan sirkuksen maailmassa.

 

IMG_4985

Sirkus Magentan sirkustyöpaja kiinnosti monenikäistä kävijää.

IMG_5015

“MÄ TIPUUUUUUUUN!” Megafestareiden tuottajatiimin Minna testaamassa balanssiaan 😀

20160504_160619  20160504_160558   kirjasto2 kirjasto_avaimenperät

Pukinmäen, Malmin ja Tapanilan kirjastojen yhteisellä pisteellä värkkäiltiin aikalailla aidon näköisiä “hipsutatuointeja” ja uniikkeja avaimenperiä.

 

uareloved

Jakomäen nuta toi tapahtumaan aurinkoisia hymyjä ja U ARE LOVED-käsikorupajan. Kuvassa myös Tapulin nutan porukkaa, joka peluutti nuoria Malmitalon tiloissa FIFA16-turnauksen merkeissä.

 

Erilaisten työpajojen lisäksi Malmisali, Malmitalon aula, Pieni sali ja Puistopaviljonki täyttyivät monenmoisista esityksistä. Puistossa fiilistä nostattivat useat lahjakkaat tanssiryhmät, joissa tanssijoita oli yhteensä yli 70!! Tanssijoiden tyylilajeista löytyi mm. hiphoppia, k-poppia, breakkia ja streetiä, eli jokaiselle tanssin ystävälle varmasti jotakin. Lukuisten tanssijoiden lisäksi Paviljonkiin toivat vipinää räppiryhmät TBR ja Mansesteri, joiden vetoja on aiemmin kuultu Malmitalolla Rhymes and Flows -rap-tapahtumissa. Paviljongissa meiningistä vastasi myös Pohjois-Helsingin bändikoulun DJ-paja.

IMG_4854

IMG_4855  IMG_4871

IMG_4898

IMG_4916

Tanssijoiden jälkeen lavan valloitti räp-rähinä!

IMG_5096

IMG_5106

IMG_5105

 

IMG_5152

IMG_5145

IMG_5135

Puistossa oli lavaohjelman lisäksi sutinaa vloggaajien tarjomana, kun tubettajat Mansikkka ja Koiraluu moikkailivat fanejaan ja räpsivät yhteiskuvia.

IMG_4934 IMG_4936

IMG_4939 IMG_4943

 

IMG_4962

Kuviin ehti vilahtaa myös Hassan, tapahtuman juontanut monilahjakkuus ja tämän kuvaaja-aisapari Mikael!

Malmitalossa viihdykkeestä vastasivat Vertsin kohtauspaikka kulttuureille, Tapulin nutan peliturnaus sekä lukuisat musiikkiesitykset. Aulassa heitti keikan Pohjois-Helsingin Musiikkiopiston puhallinyhtye, jonka ohjelmistosta löytyi mm. elokuvamusiikin klassikoita. Malmitalon pienessä salissa oli katsottavissa Pulssinuorten tekemiä videoita aina Malmin Tubemiitin haastatteluista Rhymes and Flows- rap-tapahtuman videoon.

Malmitalon aulaa värittivät tapahtuman aikana myös useat erilaiset näyttelyt. Aulaa koristivat koko viikon Valoa ja kuvakulmia -valokuvauskurssin tuotokset, joiden joukossa oli kuvia suloisista koirista kevään raikkaisiin kukkasiin. Valokuvanäyttelyn lisäksi aulan täytti Pulssin tapahtumavalokuvien näyttely, jossa esillä olivat mm. Malmin Tubemiitti, parin vuoden takainen X-on Day, 09:n Fudiskarnevaalit, rap-tapahtuma Rhymes and Flows ja moni muu Pulssin aikaansaama tapahtuma. Malmitalon seiniä koristivat lisäksi Jakomäen kirjaston Luovan piirustuskerhon ja työväenopiston järjestämän sarjakuvapiirustuskurssin taidonnäytteet. Huikea näyttelykokonaisuus tuotettiin yhdessä nuorten, työväenopiston, Malmitalon henkilökunnan ja Jakomäen kirjaston kanssa. Pulssi kiittää mitä lämpimimmin kaikkia näyttelyn rakentamisessa avustaneita ja töitään näytille tuoneita nuoria ja toimijoita!!

 

phmo 20160504_155835

Malmisalissa musiikkia soiteltiin useissa eri tyylilajeissa, kun Pohjois-Helsingin Bändikoulun bändit White Eagle ja Whatever, räp-porukka Ratakakarat & Tom Mikael sekä illan pääesiintyjä Lucas tarjoilivat huikeita musiikkielämyksiä. Pääesiintyjä ja tätä lämpänneet räppärit villitsivät 200-päisen saliyleisön ja salin energinen fiilis oli vertaansa vailla!!

IMG_5269 IMG_5280 IMG_5343 IMG_5348

 

IMG_5391 IMG_5407 IMG_5504 IMG_5582

Megafestarien tuotantotiimi kiittää lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja sen mahdollistaneita tahoja! Yhteistyön voimalla luotiin Malmille mieletön tapahtumakokonaisuus, jossa näkyivät nuorten kädenjälki ja tekemisen meininki. Näillä fiiliksillä on hyvä ponnistella loppukevät ja kiriä kesää kohti 🙂